Go to main content
Home page
Home page contrast-switcher
09.06 Poniedziałek
09:00
Wrocław
Zarejestruj się

 

Wrocławskie Centrum Transferu Technologii Politechniki Wrocławskiej zaprasza na bezpłatne szkolenie stacjonarne dot. doskonalenia systemów zarządzania jakością żywności w świetle wymagań prawnych obowiązujących w Unii Europejskiej i w Polsce, w tym w międzynarodowych sieciach handlowych”.


Serdecznie zapraszamy do udziału w specjalistycznym szkoleniu poświęconym aktualnym wymaganiom i dobrym praktykom w zakresie systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności. Szkolenie skierowane jest do:

  • Pełnomocników ds. Jakości
  • Auditorów wewnętrznych
  • Osób odpowiedzialnych za produkcję, kontrolę jakości, marketing i sprzedaż
  • Przedstawicieli branży spożywczej, suplementów diety, pasz i karm dla zwierząt

Termin: 9 czerwca 2025 r.
Godzina: 9:00–14:00
Miejsce: Wrocławskie Centrum Transferu Technologii, Politechnika Wrocławska, ul. Smoluchowskiego 48 a, bud. B11, 50-372 Wrocław


Zgłoszenie na szkolenie:

  • Zgłoszenie emailem proszę wysyłać bezpośrednio do organizatora szkolenia na adres email: marcin.haremza@pwr.edu.pl, do dnia 4.06.2025 (środa) do godziny 12.00.

W zgłoszeniu proszę podać:

  • Imię i nazwisko osoby/osób biorących udział w szkoleniu;
  • Email osoby/osób biorących udział w szkoleniu (na podany email będzie przesłane potwierdzenie uczestnictwa oraz informacje organizacyjne);
  • Nazwę, adres, NIP firmy oraz stronę www.

UWAGI dodatkowe:

  • Liczba miejsc na szkolenie jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń;
  • W szkoleniu mogą wziąć udział maksymalnie dwie osoby z danej firmy, która ma swoją siedzibę lub oddział na Dolnym Śląsku lub w Województwie Opolskim;
  • Osoby zarejestrowane na szkolenie otrzymają emailem potwierdzenie o zarejestrowaniu na szkolenie oraz link do uczestnictwa.

Zakres szkolenia:

Przegląd zasad systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w branży spożywczej ze szczególnym uwzględnieniem norm BRC Food ,IFS Food, ISO 22000 oraz zasad certyfikacji HALAL, zasady certyfikacji w branży spożywczej z uwzględnieniem aktualnych zmian w zakresie norm w branży spożywczej.

  • Ogólne zmiany w standardach dotyczących norm jakości dla przemysłu spożywczego, nowe trendy i tendencje.
  • Standard BRC – aktualne wymagania.
  • IFS Food – aktualne wymagania.
  • Norma ISO 22000 – aktualne wymagania.
  • Praktyczne uwagi związane z przygotowaniem do audytu ISO 22000 i BRC.
  • Certyfikat HALAL – praktyczne informacje związane z przygotowaniem firmy do certyfikacji.
  • Aktualne wymagania dla opakowań bezpośrednich dla branży spożywczej, kosmetycznej, farmaceutycznej.

Plan szkolenia:

  9:00 – 10:30   Blok szkoleniowy nr 1
  10:30 – 10:45   Przerwa
  10:45 – 12:15   Blok szkoleniowy nr 2
  12:15 – 12:45   Przerwa
  12:45 – 14:00   Blok szkoleniowy 3, dyskusja 


Prowadzący szkolenie:

lek. wet. Monika Klimczak, ekspert w obszarze systemów zarządzania jakością w branży spożywczej: ISO 9001, ISO 22 000, GMP, GHP, HACCP, QS ,BRC Food, BRC Storage & Distribution, IFS Food, IFS Logistic, HALAL, FSMA).

Dołącz do nas i zdobądź praktyczną wiedzę niezbędną do skutecznego zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w dynamicznie zmieniających się realiach rynkowych i prawnych.