Serdecznie zapraszamy do udziału w specjalistycznym szkoleniu poświęconym aktualnym wymaganiom i dobrym praktykom w zakresie systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności. Szkolenie skierowane jest do:
- Pełnomocników ds. Jakości
- Auditorów wewnętrznych
- Osób odpowiedzialnych za produkcję, kontrolę jakości, marketing i sprzedaż
- Przedstawicieli branży spożywczej, suplementów diety, pasz i karm dla zwierząt
Termin: 9 czerwca 2025 r.
Godzina: 9:00–14:00
Miejsce: Wrocławskie Centrum Transferu Technologii, Politechnika Wrocławska, ul. Smoluchowskiego 48 a, bud. B11, 50-372 Wrocław
Zgłoszenie na szkolenie:
- Zgłoszenie emailem proszę wysyłać bezpośrednio do organizatora szkolenia na adres email: marcin.haremza@pwr.edu.pl, do dnia 4.06.2025 (środa) do godziny 12.00.
W zgłoszeniu proszę podać:
- Imię i nazwisko osoby/osób biorących udział w szkoleniu;
- Email osoby/osób biorących udział w szkoleniu (na podany email będzie przesłane potwierdzenie uczestnictwa oraz informacje organizacyjne);
- Nazwę, adres, NIP firmy oraz stronę www.
UWAGI dodatkowe:
- Liczba miejsc na szkolenie jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń;
- W szkoleniu mogą wziąć udział maksymalnie dwie osoby z danej firmy, która ma swoją siedzibę lub oddział na Dolnym Śląsku lub w Województwie Opolskim;
- Osoby zarejestrowane na szkolenie otrzymają emailem potwierdzenie o zarejestrowaniu na szkolenie oraz link do uczestnictwa.
Zakres szkolenia:
Przegląd zasad systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w branży spożywczej ze szczególnym uwzględnieniem norm BRC Food ,IFS Food, ISO 22000 oraz zasad certyfikacji HALAL, zasady certyfikacji w branży spożywczej z uwzględnieniem aktualnych zmian w zakresie norm w branży spożywczej.
- Ogólne zmiany w standardach dotyczących norm jakości dla przemysłu spożywczego, nowe trendy i tendencje.
- Standard BRC – aktualne wymagania.
- IFS Food – aktualne wymagania.
- Norma ISO 22000 – aktualne wymagania.
- Praktyczne uwagi związane z przygotowaniem do audytu ISO 22000 i BRC.
- Certyfikat HALAL – praktyczne informacje związane z przygotowaniem firmy do certyfikacji.
- Aktualne wymagania dla opakowań bezpośrednich dla branży spożywczej, kosmetycznej, farmaceutycznej.
Plan szkolenia:
9:00 – 10:30 |
Blok szkoleniowy nr 1 |
10:30 – 10:45 |
Przerwa |
10:45 – 12:15 |
Blok szkoleniowy nr 2 |
12:15 – 12:45 |
Przerwa |
12:45 – 14:00 |
Blok szkoleniowy 3, dyskusja |
Prowadzący szkolenie:
lek. wet. Monika Klimczak, ekspert w obszarze systemów zarządzania jakością w branży spożywczej: ISO 9001, ISO 22 000, GMP, GHP, HACCP, QS ,BRC Food, BRC Storage & Distribution, IFS Food, IFS Logistic, HALAL, FSMA).
Dołącz do nas i zdobądź praktyczną wiedzę niezbędną do skutecznego zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w dynamicznie zmieniających się realiach rynkowych i prawnych.