BOIT20231102014
Abstract in Polish
Włoska firma założona w 2021 roku z siedzibą w prowincji Rzym produkuje wysoce innowacyjne urządzenie, które jest w stanie skrócić czas trwania procesów fermentacyjnych nawet o 30%. Urządzenie to bardzo dobrze dopasowuje się do każdego rodzaju bioreaktora i dlatego jego zastosowanie może być bardzo korzystne w przemyśle piwnym, jogurtowym, mikroalgowym i kombucha. Zastosowanie tej technologii pozwala na zwiększenie wydajności na poziomie przedsiębiorstwa, wyraźną redukcję kosztów i istotne zmniejszenie emisji CO2. Firma poszukuje partnerów i konsorcjów do udziału w projekcie HORIZON-CL6-2024-FARM2FORK-01-9 Call Microbiome for flavour and texture in the organoleptic dietary shif.
Abstract in English
The Italian company, founded in 2021 and based in the province of Rome, produces a highly innovative device capable of reducing the duration of fermentation processes by up to 30%. This device adapts very well to any type of bioreactor and for this reason, its use can be highly beneficial within the beer, yogurt, microalgae and kombucha industry. The use of this technology allows for an increase in firm-level efficiency, a clear cost reduction and a non-negligible cut in CO2 emissions.