https://wctt.pwr.edu.pl/wp-content/themes/wctt

BOSI20230911005

No.
Kraj
Industry
BOSI20230911005
Slovenia
spożywcza
Type
BO - Business Offer
Offer date
11/09/2023

Abstract in Polish


Ta słoweńska firma produkuje innowacyjne, mrożone desery owocowe na patyku, które powstają w technologii zamrażania szokowego, czyli metody szybkiego zamrażania owoców poprzez poddanie ich działaniu bardzo niskiej temperatury przez krótki czas. Metoda ta pozwala zachować teksturę, smak i wartości odżywcze owoców. Firma poszukuje partnerów, którzy zaangażują się w dystrybucję oferowanych produktów wśród swoich dotychczasowych klientów, jak również partnerów, którzy pomogą w dotarciu do nowych rynków / klientów.

Abstract in English


The company produces innovative frozen fruit desserts on a stick, which are made using shock freezing technology, a method of rapidly freezing fruits by exposing them to very low temperature for a short period of time. This method helps to preserve the texture, flavor and nutritional content of fruits. Nutritional value is preverved while minimizing the loss of vitamins and other nutrients.